Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner
Flexa kleur van het jaar 2020 | De mooiste lampen bij Tranquil Dawn
Klantenservice
2020 wordt een speciaal jaar, het luidt de start van een nieuw decennium in en daarmee het gevoel van nieuwe kansen en mogelijkheden. Flexa ziet het komende decennium als een nieuw begin en selecteerde de kleur ‘Tranquil Dawn’ voor deze nieuwe start. De kleur van 2020, Tranquil Dawn is een prachtige grijs groene kleur met een zachte blauwe ondertoon. Flexa heeft zich laten inspireren door de kleuren van de ochtend. De gedachte erachter is de voorliefde voor bezinning en hartelijkheid in een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt.

Flexa heeft bij de kleur van het jaar vier verschillende paletten gecreëerd waarmee je in elk interieur uit de voeten kunt. Wij van Straluma laten bij elk palet de mooiste lampen zien. Zo is je woonkamer, slaapkamer of keuken in één keer echt helemaal up-to-date!
Calex, zie wat licht kan doen!
Inspiratie
Bijzondere en unieke lichtbronnen geven een simpele pendel een heel ander uiterlijk. Met een sfeer lichtbron van Calex kun je een lamp eenvoudig van stijl doen veranderen. Van landelijk naar romantisch, van industrieel naar luxueus of juist modern. Hoe? We laten hier de best bruikbare lampen zien waarin deze markante lichtbronnen geweldig tot hun recht komen.
Verlichting trends & woontrends voor 2020
Inspiratie
September is een magische maand. Het is de maand waar alle trends en kleurvoorspellingen voor het interieur van volgend jaar bekend worden gemaakt. Inmiddels zijn er heel veel verfspecialisten die een kleur aanwijzen voor het nieuwe jaar. Maar naast de nieuwe kleuren zijn er meer trends die volgend jaar onze interieurs zullen bepalen. Veel van deze trends kun je spotten op de grote interieurbeurs Maison et Objet in Parijs. Ook dit jaar zijn wij weer gaan kijken. Maison et Objet heeft ons nieuwe inspiratie gegeven, we hebben heel veel zin in al het moois dat we hebben gezien. Kijk je mee?
1 lichtbron–1schakelaar-3lichtstanden=3 stappen lichtbron
Inspiratie
Wanneer je kinderen huiswerk maken, je met z’n allen spelletjes doet of als je een intiem dinertje hebt. Je lichtbehoefte verandert van moment tot moment, van dag tot dag. Dan was de traditionele dimmer de enige optie, maar er is nu een nog veel betere optie! Dimmen zonder dimmen met de 3-stappen lichtbron. Geen ingewikkelde installatie, moeilijke gebruiksaanwijzingen of losse afstandsbedieningen. Lees alles over de handigste en meest sfeervolle lichtbron ooit gemaakt.
Alles over bedlampen
Inspiratie
Wist je dat de meeste boeken worden gelezen in bed? En daar heb je goed licht voor nodig! Maar je hebt niet alleen goede verlichting in de slaapkamer nodig voor het lezen van een boek! Een bedlampje is ook handig voor het opzoeken van je telefoon of je bril of het creëren van een gezellige sfeer! We vertellen je alles over de beste bedlampjes waar je op moet letten bij de aanschaf.
Japandi-Scandinese-Japanordic
Inspiratie
Soms zijn twee stijlen beter dan één. Eén van de coolste designtrends op dit moment is hier het absolute bewijs van. De hybride mix van modern – rustiek Scandinavisch en de traditionele elegantie van het Japanse interieur. Samen vormen ze een nieuwe kijk op minimalisme. Klinkt goed toch?
Sfeer & veiligheid met de juiste buitenlampen
Inspiratie
Er zijn van die mensen voor wie andermans eigendommen een grote aantrekkingskracht hebben. Met de vakantieperiode voor de deur breekt voor hen een van de betere periodes van het jaar aan.
Wist je overigens dat er het meest wordt ingebroken via de achterdeur, keukenraam en voordeur? Daarom richten we onze aandacht in dit artikel op veiligheid in en om het huis door middel van effectieve buitenverlichting. Daarnaast wil je natuurlijk ook genieten van die zwoele zomeravonden. Buitenlampen zijn dan ook bepalend voor de sfeer in een gezellige tuin.
Sfeervol licht met smoke led
Inspiratie
Ben jij ook zo gek op open lampen, maar hou je weer niet zo van die gelige vintage lichtbronnen die daar meestal in zitten? Zoek je iets dat moderner oogt? Dan hebben wij goed nieuws! Eén van de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED is de smoke of titanium-look lichtbron. Deze lichtbron is een echte must, één bonk sfeer. Ze zien er veel moderner uit dan de vintage lichtbron. Maar hoe pas je deze toe en welke opties zijn er.
EU-regelgeving verlichting
Uitleg
Duurzaamheid is van levensbelang. Wanneer wij op de juiste manier omgaan met de aarde kunnen de toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. In diverse bedrijfstakken is het belang van duurzaamheid goed merkbaar, energiebesparende oplossingen zijn dan ook aan de orde van de dag. Zo ook in de verlichtingsbranche. De gloeilamp was al verboden, nu komt daar ook de halogeenlamp bij. Energie slurpende lichtbronnen zijn uit de gratie, LED is de toekomst.
Alle licht types en hoe je ze gebruikt
Uitleg
Het is niet alleen de vormgeving van een lamp die de sfeer in een ruimte bepaalt, maar juist het soort licht. De meest sfeervolle ruimtes hebben een goede balans tussen de verschillende soorten licht. We kennen drie soorten licht; direct licht, indirect licht en diffuus licht. Meer weten over deze soorten licht en hoe je ze kunt gebruiken? Lees snel verder …

Archief