Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner
Altijd sfeer met de 3-stappen lichtbron
Inspiratie
Wanneer je de kinderen huiswerk maken, je met z’n allen spelletjes doet of als je een intiem dinertje hebt. Je licht behoefte verandert van moment tot moment, van dag tot dag. Dan is een dimmer een hele handige optie, maar er is nog een optie! Dimmen zonder dimmen met de 3-stappen lichtbron. Geen ingewikkelde installatie of moeilijke gebruiksaanwijzingen en geen afstandsbediening. Lees alles over de handigste en meest sfeervolle lichtbron ooit gemaakt.
Alles over bedlampen
Inspiratie
Wist je dat de meeste boeken worden gelezen in bed? En daar heb je goed licht voor nodig! Maar je hebt niet alleen goede verlichting in de slaapkamer nodig voor het lezen van een boek! Een bedlampje is ook handig voor het opzoeken van je telefoon of je bril of het creëren van een gezellige sfeer! We vertellen je alles over de beste bedlampjes waar je op moet letten bij de aanschaf.
Japandi-Scandinese-Japanordic
Inspiratie
Soms zijn twee stijlen beter dan één. Eén van de coolste designtrends op dit moment is hier het absolute bewijs van. De hybride mix van modern – rustiek Scandinavisch en de traditionele elegantie van het Japanse interieur. Samen vormen ze een nieuwe kijk op minimalisme. Klinkt goed toch?
Sfeer & veiligheid met de juiste buitenlampen
Inspiratie
Er zijn van die mensen voor wie andermans eigendommen een grote aantrekkingskracht hebben. Met de vakantieperiode voor de deur breekt voor hen een van de betere periodes van het jaar aan.
Wist je overigens dat er het meest wordt ingebroken via de achterdeur, keukenraam en voordeur? Daarom richten we onze aandacht in dit artikel op veiligheid in en om het huis door middel van effectieve buitenverlichting. Daarnaast wil je natuurlijk ook genieten van die zwoele zomeravonden. Buitenlampen zijn dan ook bepalend voor de sfeer in een gezellige tuin.
Sfeervol licht met smoke led
Inspiratie
Ben jij ook zo gek op open lampen, maar hou je weer niet zo van die gelige vintage lichtbronnen die daar meestal in zitten? Zoek je iets dat moderner oogt? Dan hebben wij goed nieuws! Eén van de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED is de smoke of titanium-look lichtbron. Deze lichtbron is een echte must, één bonk sfeer. Ze zien er veel moderner uit dan de vintage lichtbron. Maar hoe pas je deze toe en welke opties zijn er.
EU-regelgeving verlichting
Uitleg
Duurzaamheid is van levensbelang. Wanneer wij op de juiste manier omgaan met de aarde kunnen de toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. In diverse bedrijfstakken is het belang van duurzaamheid goed merkbaar, energiebesparende oplossingen zijn dan ook aan de orde van de dag. Zo ook in de verlichtingsbranche. De gloeilamp was al verboden, nu komt daar ook de halogeenlamp bij. Energie slurpende lichtbronnen zijn uit de gratie, LED is de toekomst.
Alle licht types en hoe je ze gebruikt
Uitleg
Het is niet alleen de vormgeving van een lamp die de sfeer in een ruimte bepaalt, maar juist het soort licht. De meest sfeervolle ruimtes hebben een goede balans tussen de verschillende soorten licht. We kennen drie soorten licht; direct licht, indirect licht en diffuus licht. Meer weten over deze soorten licht en hoe je ze kunt gebruiken? Lees snel verder …
Binnenkijken in een Rotterdams appartement
Inspiratie
Onze lichtadviseur heeft een Rotterdams appartement voorzien van een prachtig lichtplan. De bewoners zijn zeer tevreden en onder de indruk van het kennisniveau van de lichtadviseurs bij Straluma. Wij willen je graag laten zien wat een doordacht lichtplan doet binnen een interieur. Kom je even binnenkijken?
Sfeer in huis met warm licht
Inspiratie
Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een huis wat je als ware omarmt wanneer je er binnen stapt. Dat warme gevoel krijg je niet alleen van een goedwerkende kachel of een inrichting waar je blij van wordt, maar dit realiseer je vooral door het gebruik van de juiste verlichting. De kleur en kleurtemperatuur van het licht is dan ook cruciaal. Maar hoe krijg je de nostalgische kleur van gloeilampen nu deze zo goed als uitverkocht zijn?
Balken zelf samenstellen
Uitgelicht
De eettafel van je dromen, heerlijke eettafelstoelen, leuke accessoires, maar toch is je eethoek nog niet zoals je wil. Je bent opzoek naar de perfecte eettafelhanglamp. Na lang rondzoeken op internet heb je al een aantal bijna goede lampen gezien, maar ze passen allemaal net niet in het plaatje in je hoofd. Dan is het tijd om een bezoekje te brengen aan onze showroom! Samen met onze experts kunt u het plaatje werkelijkheid proberen te maken door bijvoorbeeld zelf uw lamp samen te stellen.

Archief