Smart lampen

In het hedendaagse huishouden wordt steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde slimme apparaten. Eén onderdeel daarvan zijn ‘smart lampen’. Smart lampen maken het dagelijkse gebruik van uw verlichting gemakkelijker, zijn te koppelen aan andere slimme apparaten en passen zich aan uw dagelijkse routines aan. In een slimme hanglamp, of lichtbron, zit software die de lamp slim maakt. Afhankelijk van het verlichtingssysteem kunt u de lamp direct via bluetooth of wifi bedienen. Als u meer mogelijkheden wenst kunt u beter kiezen voor een geavanceerd systeem met een hub waar u alle lampen aan kunt koppelen. Ouderwetse muurschakelaars worden overigens overbodig want het bedienen van smart verlichting doet u eenvoudig met een app op uw smartphone of door middel van andere slimme accessoires.


113 producten

Sorteer

productfoto's
sfeerfoto's
Energiezuinig
Aantal lichtpunten
Stijl
toon meer
toon minder
Uitvoering
toon meer
toon minder
Vorm
Ruimte
toon meer
toon minder
Soort lichtbron
Dimbaar
Verstelbaar
13104718
13104645
13104698
14230595
249,90
-40%
-100,90
149,-
✔ beperkt voorradig!
14230599
14230768
14230780
05200180
05200191
13104712
14230608
14230689
Grootste verlichtingszaak van BE
Gratis retourneren
Gratis verzending vanaf 50,-
14230733
05200084
14230776
13104454
13104451
13104450
13104647
13104688
13104689
13104693
13104697
13104699
Grootste verlichtingszaak van BE
Gratis retourneren
Gratis verzending vanaf 50,-
13104703
13104704
13104706
13104707
13104708
13104709
 
Pagina 1 van 4     volgende >

Starten met slimme huisverlichting

Uw eigen huis ‘Smart’ maken is populairder dan ooit. U wilt misschien ook wel een slimmer huis? Dan is slimme verlichting van Straluma een goede start. Smart lampen zijn energiezuinig, duurzaam en leuk om uw huis te verlichten. Door slimme verlichting te koppelen aan de smartphone, Amazon Alexa of Google Home bedient u uw verlichting op afstand. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest. Als u wilt starten met het vervangen van uw huidige verlichting voor smart lampen kunt u het beste beginnen met een starterspakket. In een starterspakket vindt u namelijk alles wat u nodig hebt om te beginnen. Een starterspakket bevat vaak een hub en een aantal lichtbronnen, of een draadloze schakelaar om uw verlichting te kunnen bedienen en dimmen. Een hub is veelal noodzakelijk wanneer u smart lampen wilt gaan installeren. Een hub is het brein van de verlichting waaraan u de lampen en accessoires kunt koppelen. Tevens zorgt een hub ook voor de verbinding met het de buitenwereld via het internet.

Welke systemen voor Smart Lampen zijn er?

Met de huidige slimme lichttechnieken is uw verlichting overal en met weinig inspanning geheel naar wens aan te passen. En kunt u zelfs stroom besparen! U kunt kiezen uit een compleet verlichtingssysteem of voor losse WLAN-LED-lichtbronnen.

  • Compleet systeem: De meeste smart verlichting werkt via de ZigBee-radiostandaard, dat wil zeggen dat er een extra ZigBee-gateway (of een Philips Hue Bridge) nodig is om de smart verlichting aan te sturen. Dit apparaat werkt als een intelligent controlecentrum en kan vaak ook worden gekoppeld aan producten van andere fabrikanten. Het bereik is groter in vergelijking met losse LED-lichtbronnen, omdat elk specifiek onderdeel van het verlichtingssysteem het signaal versterkt. De lampen werken zowel als zender en als ontvanger in uw netwerk.

  • Losse WLAN-LED lichtbronnen: Stand-alone oplossingen hebben geen bridge nodig en zijn bijzonder eenvoudig te installeren als vervanging voor de ouderwetse gloeilamp. Bovendien kunnen ze direct met de mobiele telefoon worden bediend. Wanneer er echter te veel wifi-lichtbronnen zijn aangesloten kan uw thuisnetwerk overbelast raken. Dit is dus alleen aan te bevelen als u enkele smart lampen wil gaan gebruiken.

Wat is Zigbee?

Wil je zoveel mogelijk elektrische apparaten combineren tot één netwerk waarbinnen ze met elkaar kunnen communiceren, gegevens uitwisselen en aangestuurd kunnen worden? Met Zigbee is dit mogelijk. Zigbee verbindt diverse slimme apparaten met elkaar over korte afstanden tot maximaal 20 meter, en afhankelijk van het vermogen van uw thuisnetwerk tot 100 meter onder de meest ideale omstandigheden.

In tegenstelling tot de meer bekendere standaarden zoals WLAN of Bluetooth, kenmerkt Zigbee zich door gebruiksgemak en energiezuinigheid. De smart lampen beheren het netwerk zelfstandig. Wat betekent dat de smart hanglampen na toevoegen zelfstandig in het netwerk worden opgenomen en via het netwerk communiceren. Door de lage energiebehoefte is Zigbee ook de ideale standaard voor smart lampen welke zijn voorzien van een accu of batterij. Deze kunnen lange tijd draadloos communiceren zonder dat de batterij vaak moet worden vervangen. Bekende fabrikanten zoals Signify, bieden nu ook Zigbee producten aan. De installatie is eenvoudig en kan worden bediend via een app op een smartphone of tablet zonder uitgebreide verdere instellingen.

Smartphone als afstandsbediening voor Smart lampen

De mogelijkheden van smart verlichting zijn bijna ongelimiteerd. Of u nou bij het binnentreden van uw huis alle lichten tegelijk aan wilt doen, de tuinverlichting op de oprit vanuit uw auto wilt activeren of 's avonds een bioscoopervaring wilt creëren. Alle lampen zijn altijd snel binnen handbereik via de app op uw smartphone. Dankzij de besturing via de smartphone is het bijvoorbeeld ook mogelijk om vanaf uw vakantieadres uw aanwezigheid in huis te simuleren om potentiële inbrekers af te schrikken. Lichtbronnen die direct via de smartphone kunnen worden aangestuurd zijn geschikt als individuele oplossing voor snel gebruik. Het kan echter wel lastiger zijn om elke lichtbron, of lamp, afzonderlijk te bedienen met een mobiele telefoon in plaats van meerdere in een verlichtingssysteem als lichtscène te activeren.

Philips Hue zeer compatibel met diverse fabrikanten

Het Philips Hue-systeem heeft een enorme kleurintensiteit en is zeer compatible met slimme apparaten en systemen van andere fabrikanten. Of u nu slimme luidsprekers van Amazon, Google of Apple in huis hebt, de Philips Hue lampen kunnen met elk van hen worden verbonden. Andere voorbeelden zijn: Lampen van Paul Neuhaus, Slimme stekkers van Hue, Zigbee module, rolluikbesturing van Somfy, bewakingscamera’s en draadloze dimschakelaars.

Installeren van smart lampen.

De installatie van smart lampen is vrij eenvoudig. Veel mensen zijn huiverig voor een systeem wat moeilijk te installeren is. Dit is met de huidige smart lampen zeker niet het geval. Bij de meeste systemen krijgt u een duidelijk stappenplan en zult u ervaren dat de installatie eenvoudig is. Het begint vaak met het koppelen van de hub aan uw netwerk, om daarna de lampen of lichtbronnen te koppelen. Smart lampen hebben overigens wel continu stroom nodig om deze in en uit te schakelen indien gewenst.

Wilt u meer informatie?

Heeft u interesse in de aanschaf van smart lampen? Heeft u vragen of wilt u juist meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt ons telefonisch bereiken op 010-2921025. Of stuur een e-mail naar klantenservice@straluma.nl. Onze verlichtingsspecialisten helpen u graag verder. Meer info: Slimme verlichting voor een slim huis.